By Valle V
Hvem husker ikke det?
Jeg sidder på min altan med en ”damm good cup of coffee”. Solen skinner og fuglene synger med hver sit næb, mod den blå morgenhimmel. Læser lige dagens lokale nyheder på min Ipad – Hvad står der? Kan det være rigtig? Daisy spiller på Torvet i den Gamle By. Jeg lukker øjnene og kan høre et gammel farfisa orgel.
Hvis du er opvokset i Aarhus inden for den indre Ringgade, og var ung sidst i 60’erne og 70’erne, så ved du også hvem Daisy er. Daisy var simpelthen det danske orkester der blev spillet på Radio Luxemborg i 1969, sammen med tidens store internationale navne. Deres debutsingle ”Lucifer”, blev ugens hit på den dengang hotte radiostation. Daisy storhedstid var i slutningen af 1960’erne. Bandet blev opløst i 1975. Musikerne i Daisy var Lars Muhl, Poul Erik Veigaard, Eigil Madsen, Flemming Walsøe, Frank Lorentzen og Erik Falk.
Nå så Daisy spiller i den Gamle By, det passer nok meget godt. Vi bliver jo alle ældre. De giver deres første koncert i 45 år, så må musikerne være godt oppe i 60,erne. Jeg håber at møde nogen af de gamle drenge og piger fra koncertstederne i Aarhus, som også hørte Daisy dengang. Det kan blive en mindefuld forårslørdag. En musikalsk tur ind i tidsmaskinen til et ”trip back in time”, blandt gamle huse og brosten.
Jeg tænker tit på hvor meget musikkulturen i Aarhus, har betydet for mig og mine stadig gode venner fra dengang. Lige fra de første koncerter i Boom, Huset, Tagskæget, Box 72 og Motown. Så kom de internationale bands med store koncerter i Stakladen, Marselisborg Hallen og Vejlby Risskov Hallen. Der jo også de små spillesteder i byen, hvor nye bands blev bagt som frisk brød til et sultent publikum. Cabana, New Orleans og Café Himmelblå. Vi må ikke glemme at Aarhus også havde pladeselskabet Genlyd, der opflaskede nye kunstnere til musikscenen i Aarhus.
Musikken og musikerne satte sit præg på Aarhus i to årtier, stjerner på den musikalske himmel blev født i Aarhus. Pludselig fordampede det hele i 90’erne og vendte ikke tilbage før Chris Anker-Petersen fik musikken tilbage til Aarhus i 1998. På spillestedet Train fik han sat danske og udenlandske navne på plakaten, uden økonomisk hjælp. Chris fik musikken tilbage til Aarhus igen og der voksede flere scener op rundt om i byen. Chris holdt hvad han lovede. ”Når jeg starter kommer de andre med”.
Rock n’ Roll til duften af friskbagte boller fra bageren og det grå guld på Torvet, kommer Daisy på scenen med et stor bifald. ”Lucifer”. Det var ren déjà vu at se Lars Muhl og Daisy på den lille scene d. 17 maj 2014, i forbindelse med en 70’er festival i Den Gamle By. Spasmageren Poul Erik og Lars Muhl som Gandalf Den Hvide, førte magiens 70’er lyd ind mellem de gamle huse som Lords of the Sounds. Daisy red på minderne gennem de grå cellers Midgård.
Livsglæde og nostalgi væltede frem mod os, der måske også var deres koncertpublikum dengang. Vi tripper rundt som høns i en lukket gård til de gamle velkendte toner. Jeg dykker ned i mine hjernevindinger og kan pludselig huske nogle fragmenter af sangtekster. Før koncerten så jeg udstillingen ”Aarhus Rocks!”, var et must den dag. Det var også déjà vu at se covers og plakater jeg selv havde lagt hånd på, i musikkens storhedstid i Aarhus. Torvet i Den Gamle By var fyldt med ansigter og musikalske venner fra dengang, venner der var modnet med ynde og stadig havde rytmer i kroppen.
Det var næsten som i gamle dage, bortset fra at vi ikke danser så meget mere.
Men Hey, hey, hey: Det er pisse svært at danse på brosten i vores alder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar